În fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), serbăm Ziua Internațională a Dunării. Manifestările dedicate Zilei Dunării se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa.
Activităţile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Dunării acordă o importanţă deosebită conştientizării şi participării populaţiei la eforturile de conservare a fluviului Dunărea.
Toți actorii implicați sunt încurajați să se implice în organizarea şi desfăşurarea acestor activităţi, ocazie deosebită pentru promovarea imaginii României în lume, a eforturilor pe care ţara noastră le întreprinde în vederea conservării fluviului Dunărea, precum şi a activităţilor de informare şi conştientizare.
Astfel, reprezentanții Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România Bulgaria au fost prezenți în parcul central din Călărași unde au oferit informații despre cooperarea dintre România și Bulgaria și au oferit materiale promoționale. Prezența în număr mare la standul nostru a reliefat interesul publicului larg pentru avantajele și oportunitățile oferite de cooperarea dintre cele două state partenere.