Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria este un program operational cu finantare europeana, pentru Romania si Bulgaria, in perioada 2007-2013.

Programul sprijina dezvoltarea zonelor de granita eligibile, atat din Romania, cat si din Bulgaria. El urmareste sa creeze o „punte” intre cele doua tari, cu scopul de a sprijini regiunile de granita in rezolvarea problemelor similare de dezvoltare, prin colaborare si promovarea unor solutii comune. Astfel, granita va uni regiunile de pe ambele maluri ale Dunarii, in loc sa le desparta.

Prin intermediul programului, romanii si bulgarii din zonele de frontiera vor fi incurajati sa dezvolte noi afaceri, sa schimbe informatii si sa profite de pe urma imbunatatirii accesului peste granita. Ei vor colabora pentru a preveni inundatiile, pentru a conserva resursele naturale si pentru a promova turismul. In acest fel, zonele de frontiera vor deveni locuri mai atractive pentru oamenii care traiesc si muncesc acolo, dar si pentru investitori.

Fondurile alocate Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 insumeaza peste 262 milioane de euro. Programul este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – fondul structural creat pentru a sprijini reducerea dezechilibrelor dintre regiunile UE. Contributia UE reprezinta 83% din bugetul alocat programului (217,8 milioane de euro), restul de 17% (44,2 milioane de euro) reprezentand contributii nationale (din bugete de stat si din sursele proprii ale partenerilor care iau parte la proiecte).

Programul de Cooperare Transfronaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 are obiective specifice si o serie de rezultate preconizate. Solicitantii trebuie sa cunoasca si alte aspecte tehnice, cum ar fi zonele eligibile (aria acoperita de program) si conditiile de eligibilitate pentru solicitanti (cine poate solicita finantare prin acest program). Toate detaliile cu privire la aceste aspecte pot fi gasite in documentul de programare al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Click aici pentru a vizita  Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013